Гостьова віза в США

           Як  отримати  гостьову  візу  в  США? У  цій  статті  ми  розглянемо  основні моменти,  які  необхідно  знати  при  отриманні  гостьової  візи  в  США.

          Для  відкриття  гостьової  візи  в  США  Вам  необхідно  отримати  офіційне  запрошення  від  друзів  або  родичів  -  громадян  США. Запрошення  може  бути  роздруковане  на  принтері  або  написано  від  руки  у  вільній  формі. У  запрошенні  повинно  бути  вказано:  що запрошуючого  пов'язує  з  вами,  чому  він  хоче  щоб  Ви  приїхали,  на  який  термін,  адреса  за  якою  ви  будете  проживати  в  США,  де  працює  запрошуючий  в  даний  момент,  адреса  і  телефон  запрошуючого.
          Також  в  листі  повинні  бути  зазначені  гарантії  Вашої  фінансової  та  медичної  підтримки  на  момент  Вашого  перебування  на  території  США. Запрошення  ніде  завіряти  не  потрібно!


Приклад  листа  -  запрошення  в  США:

"Я  Федір  Федоров  хочу  запросити  до  себе  в  гості  мого  друга  Степана  Степанова,  який  проживає  на  території  України.
 Я  проживаю  в  США  з  1  травня  2005  року,  маю  статус  такий-то  і  працюю  в  компанії  "Roga & Kopita".  Я  зобов'язуюсь  взяти  на  себе  всі витрати  під  час  перебування  мого  друга  Степана  Степанова  в  США,  у  тому  числі  витрати  на  проживання,  харчування,  медичне страхування  та  авіапереліт.
Орієнтовний  час  візиту  -  березень  2015р.
Тривалість  візиту  -   тижні. "

              До  запрошення  необхідно  додати  копію  паспорта  або  водійських  прав  запрошуючого.

             Отже,  запрошення  вже  у  вас  в  кишені,  але  це  ще  не  гарантує  отримання  візи.  Для  отримання  гостьової  візи  в  США  крім  кращих  друзів  або  улюблених  дядь  і  тьоть,  Вам  також  необхідно  довести  свою  любов  і  прихильність  до  батьківщини.  При проходженні  інтерв'ю  на  отримання  візи  вам  потрібно  довести,  що  в  США  ви  хочете  з'їздити  всього  на  тиждень-другий,  а  потім  відразу  повернутися  додому  тому  що  вдома  Вас  чекає  сім'я,  квартира  (документи  на  яку  ви  візьмете  в  консульство), машина  і  улюблена  високооплачувана  робота. Іншими  словами,  ви  повинні  переконати  консула  у  Ваших  міцних  зв'язках  з  батьківщиною  і  в  тому, що  Ви  обов'язково  повернетеся  назад.

            Перелік  документів  необхідних  для  оформлення  гостьової  візи  в  США:

1.Закордонний  паспорт.  Термін  дії  закордонного  паспорта  повинен  закінчуватися  не  раніше  ніж  через  6  місяців  після  Вашого  передбачуваного  повернення;
2.Запрошення;
3.Дві  кольорові  фотографії  5х5;
4.Довідка  з  місця  роботи.  У  довідці  має  бути  вказана  ваша  посада  і  заробітна  плата;
5.Копія  національного  паспорта;
6.Свідоцтво  про  шлюб;
7.Документи  на  майно  (чим  більше,  тим краще);
8.Свідоцтва  про  народження  дітей;
9.Старий  закордонний  паспорт,  якщо  в  ньому  є  візи  в  США.


             Якщо  інтерв'ю  пройде  успішно,  тоді  Ви  швидше  за  все  отримаєте  візу  категорії  B-2. Віза  цієї  категорії  дає  можливість  відвідувати  друзів  і  родичів  в  США, здійснювати  туристичні  поїздки  і  займатися  іншою  діяльністю  не  пов'язаною  з  бізнесом  у  США.

             Отже,  віза  у  Ва с є  і  Ви  вже  прилетіли  в  аеропорт  США, тепер  Вам  необхідно  буде  пройти  імміграційний  контроль.

            Звертаємо  Вашу  увагу  на  те,  що  віза  надає  право  її  власнику  прибути  в  пункт  перетину  кордону  США  і  звернутися  за  дозволом  на  в'їзд.  Віза  не  дає  гарантії  в'їзду  в  США. Дата  закінчення  терміну  дії  візи  та  час  протягом  якого  Вам  дозволено  знаходиться  на  території США - це  різні  поняття.  Інспектор  імміграційної  служби  ухвалить  рішення  про  те,  скільки  часу  Ви  зможете  знаходиться  в  США.  Як  правило,  термін  перебування  становить  від  3-х  до  6  місяців.

            Якщо  Ви  успішно  пройдете  імміграційний  контроль,  то  отримаєте  картку  I-94  (імміграційна картка).  Звертаємо  Вашу  увагу,  що  саме  форма  I-94  вказує  період  часу  Вашого  перебування  на  території  США.

Бажаємо  успішного  отримання  візи!