+38 044 394-97-07

Тэг: виза сша

Візові відмови США

Проблеми з візами бувають найрізноманітніші. Наприклад, такі ситуації: бабуся не може отримати візу, щоб відвідати своїх онуків у США; студент не може продовжити свою візу F-1 через наявність судимості за крадіжку в магазині; вже схвалену петицію підприємця Посольство відправляє назад в імміграційну службу; володар візи J-1 (для учасників програм обміну) перевищив терміни перебування по візі; заявник не може отримати візу через те, що його колишня дружина відправила в консульство анонімку; переможець Лотереї Грін карт отримує відмову, тому що його рівень освіти визнали недостатнім; заява на візу зависла на розгляді більше року; дитина залишилася в країні без батьків, які отримали Грін карти в США; заявника на візу звинувачують в ув'язненні фіктивного шлюбу, а також інші подібні випадки.


Найчастіше відмовляють на підставі Статті 214 (b) заявникам на неімміграційні візи (всі Апліканти, які звертаються за отриманням неімміграційної візи в США, від самого початку розглядаються консульськими офіцерами посольства як потенційні іммігранти). У 2012 році в Україні отримали відмову 26.7% заявників на візи категорії B. Іншими поширеними підставами для відмови є статті 212 (a) (6) (C) - істотне спотворення фактів або шахрайство, 212 (a) (9) (B) - незаконне перевищення термінів перебування в США, 212 (a) (5) (A) - недотримання переможцем Лотереї Грін карт вимог програми Лотереї та 221 (g) - тимчасова відмова на візу.


У консульських працівників нелегка робота: їм дається мало часу на розгляд заяви, не завжди вистачає підготовки у галузі права чи знання місцевої мови, а зіткнувшись з декількома шахраями, вони часто починають підозрювати всіх підряд. В результаті, вони нерідко роблять помилки - невірно інтерпретують факти, неправильно застосовують статті закону, не до кінця розуміють всю сукупність ситуації заявника. Заявники на візи володіють юридичними правами і повинні їх активно відстоювати, якщо хочуть подолати відмову на візу, а мовчання - це просто знак згоди.


Буває, що консульський співробітник затягує винесення рішення по візової заяві на місяці і навіть роки. У таких випадках, можливо, має сенс подати судовий позов до суду США і домагатися винесення судового наказу цьому посадовцю про виконання вимоги позивача.


Навіть якщо рішення консульського працівника не несе в собі помилок, є інші варіанти вирішення проблеми. Є шанси, що заявник має право на отримання або неімміграційного, або імміграційного дозволу на в'їзд, який може бути наданий в певних виняткових випадках. Якщо ж на отримання візи або дозволу на в'їзд немає ніякої надії, залишається останнє рішення - гуманітарний пароль.


Звичайно, завжди краще заздалегідь добре підготуватися до співбесіди на візу, щоб уникнути відмови. У будь-якому випадку - якщо Ви тільки готуєтеся до співбесіди або вже отримали відмову - будь ласка, звертайтеся до нас.

Бізнес віза в США

Бізнес віза в США видається громадянам України тільки у тому випадки, якщо вони планують ділову поїздку до Америки. Приміром, необхідно проведення ділових переговорів з американськими партнерами по бізнесу.


Бізнес віза в Америку буває трьох видів: одноразовою і дворазовою (до 3 місяців перебування на території США) і багаторазовою (від 6 місяців до року). Бізнес віза в США для громадян України може бути оформлена після отримання візового запрошення. Таке запрошення видається місцевим відділенням паспортно-візової служби при наданні заявки від запрошуючої організації. Пам'ятайте, що така організація повинна бути акредитована в паспортно-візовій службі України. Крім цього таке запрошення може бути отримано в Департаменті консульської служби за заявкою міжнародної організації, акредитованої в Департаменті.

Хочеться відзначити ще один важливий факт: діти, що супроводжують дорослих, в ділову візу не вписуються. Їм необхідно оформляти окрему візу як супроводжуюча особа (за винятком тих випадків, коли дітям менше 16-и років, і вони вписані в паспорт батька). Бізнес (ділова, робоча) віза в Америку - це найбільш гнучка і зручна віза.

Як отримати візу в США?


Чомусь багато українських туристів вважають, що отримати візу в США складно. Але насправді це помилка.

Наразі, українці можуть отримувати візу в США на 10 років. І це не може не радувати!

Американці досить лояльні і видають візи набагато охочіше, ніж, наприклад, європейці. А якщо взяти до уваги повідомлення Джефрі Пайєта про "підтримку українців", все має стати ще простіше (в теорії).


Що потрібно зробити для отримання туристичної візи в США?


Насправді вас від заповітної, 10-річної візи, відділяють лише кілька кроків. Щоб допомогти розібратися вам з паперовою тяганиною, нашу статтю ми розділимо на 3 частини.


У цій главі ми опишемо перші кроки, які необхідно зробити для отримання американської візи, друга частина буде присвячена самому нудному, але найважливішому питання - заповнення візової анкети DS-160, а у фіналі ви дізнаєтеся про всю "красу" проходження співбесіди.


Крок 1. Оцінюємо шанси

Якщо ви читаєте цю статтю, значить, вже твердо вирішили (або роздумуєте) побувати в США, але зайва пильність не завадить. Тому, як би смішно не звучало, перший крок - потрібно зважити всі "за" і "проти". Американці не вимогливі до документів - їм всього лише і потрібно, що заповнена візова анкета і ваш закордонний паспорт. На інші документи вони можуть і не поглянути, але брати з собою їх все одно треба.


Але якщо у вас "чистий" паспорт, немає офіційної роботи, а в США ви їдете за викликом вашого бойфренда, то ймовірність отримати візу стрімко наблизиться до нуля. Але, звичайно ж, ви все одно можете спробувати удачу.

Ціна удачі становить 160 доларів (консульський збір, який у разі відмови не повертається). При цьому намагатися можна необмежену кількість разів, штамп з відмовою у паспорт не потрапляє. Тільки пам'ятайте, що з кожною подачею документів потрібно платити 160 доларів.


Якщо у вас все гаразд з роботою і офіційним доходом, і ви вже поїздили хоч трохи по світу - проблем виникнути не повинно. Єдиною проблемою, яка може зіпсувати вам відпустку - настрій візового офіцера.


Крок 2. Збираємо документи

Якщо ви вже готові до трансатлантичного перельоту і подорожі в США, значить, прийшов час готуватися до запису на співбесіду в американське посольство. Для цього вам потрібно підготувати пакет документів, заповнити візову анкету DS-160 і сплатити консульський збір у розмірі 160 доларів.


Ще раз наголошуємо, американці від вас вимагають тільки закордонний паспорт і заповнену візову анкету. Але для більшої впевненості все ж підготуйте пакет документів. Отже, які "папірці" можуть бути цікаві візовому офіцерові:


  1. Довідка з місця роботи. Американцям дуже важливо знати і розуміти, що ви любите Україну, і ні в якому разі не хочете мігрувати в Штати (в США всіх туристів розглядають як потенційних мігрантів). Тому довідка з роботи стане гарантією того, що на батьківщині у вас є улюблена робота, яку ви не можете надовго залишити, і з трепетом чекаєте того дня, коли повернетеся з відпустки і сядете в улюблене офісне крісло.
  2. Довідка про заробітну плату. Як правило, якщо ви офіційно працевлаштовані, вам без проблем дадуть довідку про доходи за останні 6 місяців.
  3. Виписка з рахунку в банку про рух коштів на картці. Можна взяти довідку, як про поточний стан рахунку, так і про те, куди і як ви витрачали ваші гроші останні 6 місяців. Різниці в тому, кредитні це кошти або дебетові, немає.
  4. Довідка про нерухомість, якою ви володієте. Як правило, достатньо ксероксів права власності на квартиру або будинок.
  5. Копія свідоцтва про шлюб.
  6. Довідка про наявність дітей. Два останні пункти, звичайно ж, стосуються тих людей, до яких це доречно. Американці чомусь люблять, щоб у туристів, які виїжджають на територію США, залишався хтось рідний і близький на батьківщині, що, на їхню думку, є гарантом вашого повернення назад. Бувають прецеденти, коли відмовляють у візі одиноким людям, якщо їх положення ускладнене дітьми. Але це швидше поодинокі випадки, ніж тенденція. Пам'ятайте, візові офіцери не пояснюють, чому вони відмовили у візі.
  7. Довідка про наявність автомобіля.
  8. Зробіть фото. Найкраще звернутися в фотоцентр і зробити його там.

Цього списку документів буде цілком достатньо для типового туриста. Якщо у вас немає автомобіля або нерухомості у власності - не варто засмучуватися. Всі ці документи є лише додатковими. Візовий офіцер може на них навіть не глянути.

Забігаючи наперед, скажу, що на момент співбесіди в посольстві про вас будуть вже все знати. Тому, якщо ви працюєте вчителем, а в бланку про доходи буде вказана сума в 2000 дол. / Місяць, візовий офіцер швидше подумає: "Занадто добре, щоб бути правдою".


Крок 3. Заповнення анкети DS-160

Отже, у вас вже всі документи на руках, можна приступати до самого відповідального завдання - вам буде потрібно заповнити візову анкету. Процес - трудомісткий і вимагає уважності.

Для того, щоб бути впевненим у правильності заповнених документів ми рекомендуємо вам звернутися, до компаній, які є компетентними в цих питаннях. Компанія S.W.A.T. може допомогти вам в оформленні документів для візи в США.


Крок 4. Запис на співбесіду


Отже, ви витратили купу часу, але успішно заповнили анкету DS-160. Фактором успіху є підтвердження, що виводиться як підсумковий результат.

Перед тим, як записатися на співбесіду, вам потрібно буде сплатити консульський збір. В Україні здійснити оплату можна тільки у відділенні "Райффайзен Банк Аваль". На жаль, онлайн це зробити неможливо.


Ні в якому разі не викидаєте квитанцію про оплату. Код (18 цифр внизу квитанції - дата / час платежу + ваша дата народження) з квитанції вам буде потрібно для заповнення анкети під час запису на співбесіду. Якщо ви втратите квитанцію, вам, швидше за все, доведеться заплатити 160 доларів ще раз, ну або довго з'ясовувати стосунки з співробітниками банку.

Після оплати консульського збору ви готові до запису на співбесіду.


Крок 5. Співбесіда.

Проходження співбесіди - найбільш хвилюючий момент. Американське посольство в Києві знаходиться за адресою: вул. Авіаконструктора Сікорського, 4 (колишня вул. Танкова). Прийшовши під посольство, ви побачите величезну юрбу, але не турбуйтеся. Черга рухається досить швидко.


Наприклад, на 8:30 можуть бути записані 25 чоловік, і всі вони зайдуть в будівлю посольства майже одночасно, але от далі готуйтеся витратити як мінімум 1,5-2 години.

Сама співбесіда триває не більше 5 хвилин, тому поводьтеся стримано і впевнено, ні в якому разі не панікуйте. На питання візового офіцера відповідайте розбірливо, чітко і не двозначно. Ваші відповіді повинні збігатися з тією інформацією, яку ви вказали в анкеті DS-160.


Якщо анкета заповнена вірно, а візовий офіцер побачив ваш тісний зв'язок з Україною - все у вас вийде!!!


Доставка готових паспортів з візами займає до 5 днів.